| Almás cobbler receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 nagyobb alma 1 narancs 2 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor A tésztához: 10 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 1 cs. sütőpor 10 dkg vaj 1,5 dl tejszín csipet só 1 bő evőkanál cukor 1 tojás Elkészítés: Kivajazok egy pite formát vagy kisebb tepsit. Az almákat megpucolom, cikkekre vágom, a cikkeket a tepsibe teszem. Ráreszelem a narancs héját, majd a levét is az almákra csorgatom, cukrot adok hozzá, aztán az egészet jól átforgatom. Alufóliával befedem a tepsit, és 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, nagyjából fél órára. Amíg párolódik az alma, addig kikeverem a tésztát. A liszteket összekeverem 1 teáskanál sütőporral, 1 bő evőkanál cukorral, sózom, a vajjal elmorzsolom, majd ráütöm a tojást,hozzáadom a tejszínt és lágy tésztává dolgozom. Amikor kész az alma, a tésztát óvatosan rákanalazom, és újabb fél órára a sütőbe tolom. Tanácsok: Két evőkanállal rakva szép kis dombok formázhatók a tésztából. Én megszórtam a tetejét vaníliás cukorral, kifejezetten jót tett neki!:) A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |