| Joghurtos-almás finomság receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 főre -1db alma -1db natúr joghurt -1db sárgabarack -1db őszibarack -1 hosszabb szárú fagylaltkehely -egy ek. fahéj -felolvasztott étcsoki (ízlés szerint) (pár kocka) -tejszínhab Elkészítés: 1. A barackokat feldaraboljuk, a natúr joghurtot befahéjjazuk. 2. összekeverjük a joghurtot a gyümölcsökkel. 3. Az almát meghámozzuk, két héjcsíkot félreteszünk. 4. befahéjjazuk az almát. 5. a kehely aljára a joghurtos-gyümölcsös szósz kerül. A tetejét tejszínhabbal befújjuk, elsimítjuk. 6. a felolvasztott étcsokit ráöntjük. 7. várunk amíg kicsit megdermed 8. majd a tetejére megy az almareszelék. 9. a két almahéjjal díszítünk. Tanácsok: Sokan sokfélén csinálják. Van aki a natúr joghurtot nem szereti, annak ajánlom a vaníliás pudingot. Pudingporból, nagyon finomat lehet csinálni. Csokireszeléket, szórócukrot nyilván lehet még használni a díszítéshez. Ha soknak találjuk a fahéjat lehet néhol elvenni belőle. Étcsoki helyett lehet más csokoládét is használni. És nagyon finom, ha a joghurtos-gyümölcsös krémbe teszünk kekszdarabokat is. Én jó reggelt minit szoktam, de bármelyik jó bele. Melegben, nem árt kicsit lehűteni. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Elisaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |