Tutireceptek.hu fejléc

Diabetikus Almás pite 2 recept

Kategória:


Hozzávalók:
* Tésztához:
o 50 dkg finomliszt,
o 25 dkg margarin,
o 5 dkg CANDEREL édesítőpor,
o 1 teáskanál vaníliaaroma,
o 1 tasak sütőpor (10 g),
o 2 tojás + 2 tojássárgája,
o 2 ek. tejföl (12 %)
A töltelékhez:
2 kg savanykás alma,
5 dkg CANDEREL édesítőpor,
1 kávéskanál fahéj,
1 citrom reszelt héja,
6 dkg zsemlemorzsa vagy darált dió,
1 tojássárgája a kenéshez,
CANDEREL édesítőpor a szóráshoz

Elkészítés:
Elkészítés

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a CANDEREL édesítőport, a vaníliaaromát, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a CANDEREL édesítőport, a fahéjat és a citromhéjat, kissé állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval. Az almát alaposan kinyomjuk, és a tésztán szétosztjuk. Úgy, hogy a papír legyen felül, a tetejére fordítjuk-fektetjük a másik tésztalapot, végül lehántjuk róla a sütőpapírt, és lenyomkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és a sütő középső rácsán aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).

A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerint szeletekre, háromszögekre, rombuszokra vágjuk, és megszórjuk CANDEREL édesítőporral.

Tanácsok:
Változatok: Készíthetjük mazsolás túróval, diós-mogyorós meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, mákkal és egyéb friss vagy befőtt gyümölcsökkel is.

Kalóriatartalom: 112 kcal
Szénhidráttartalom: 13,2 gramm

A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos almás, nagyon finom » Almás és túrós pite » Meggyes és almás pite » Almás - diós pite
» Almás pite/ sas módra » Almás süti - egyszerűen » Almás piskóta(Kata-féle) » Almás pite (fahéjas)
» Francia almás » Zabkorpás almáspite » Mesealmás » Almás lepény - gyors
» Almás-sajtos körtesaláta » Fűszeres-almás kalács » Almás kukoricasaláta » Almás-mákos csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.