| Tip-top almás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 10 dkg Rama 30 dkg porcukor 1 sütőpor 30 dkg liszt 10 kanál tej 5 db nagyobb alma Elkészítés: 4 tojássárgáját, 30 dkg porcukrot, 10 dkg Ramat a sütőporral habosra keverünk. Hozzáadjuk apránként a tejet, majd a lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, 2-3 ek zsemlemorzsával meghintjük a tetejét. A legyalult, kissé megcukrozott és kissé kifacsart almát elterítjük a tetején. Lassú tűznél sütjük. Ha megsült, még melegen meghintjük fahéjas porcukorral, konyharuhával letakarjuk, hogy rágőzölődjön. Tanácsok: Könnyű, gyors és finom. Nem baj, ha több almával készül. A receptet beküldte: Erás Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |