| Almás-burgonyás felfújt csirkemellel receptHúsételek Hozzávalók: 35 dkg savanyú alma, 15 dkg burgonya, 1 teáskanál vaj, ¼ l tejszín, 2 evőkanál créme fraiche, 4 db csirkemell, 3 evőkanál olvasztott vaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, só, fehér bors. Elkészítés: Az almát meghámozzuk, felnegyedeljük, magházát eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Az almát és a burgonyát felváltva egy kivajazott felfújt formába rétegezzük. A tejszínt és a créme fraiche-t összekeverjük, sózzuk, felforraljuk és addig főzzük, míg a massza félig besűrűsödik. Ekkor a felfújtra öntjük és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk és az olvasztott vajban kisütjük. Meglocsoljuk a fehérborral és fedő alatt 20 percig pároljuk. A csirkemelleket kivesszük és melegen tartjuk. A pecsenyelét 2 dl tejszínnel felöntjük, kissé összefőzzük és ízesítjük. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, tányérra rendezzük és a tejszínes szósszal körítjük. A felfújttal tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |