Tutireceptek.hu fejléc

Almamártás sült húshoz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
4-5 db alma
5 db szegfűszeg
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
cukor

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, vékonyan felcsíkozzuk, majd felöntjük annyí vízzel, hogy bőven ellepje. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és ízlés szerint cukrot. Puhára főzzük, majd egy habverővel jól összekeverjük, így kissé pépes állagú lesz, de még nagyobb darabok is maradnak benne. A tejjel simára keverjük a pudingport, és állandó keverés mellett az almához csorgatjuk. Pár percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.

Tanácsok:
Sült húsok mellé kitünő. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, akár fagyasztottból is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Light almamártás » Páclé öreg vadhúshoz » Almamártás » Zöldségestál
» Pergős Rizs /egyszerűen/ » Rizsgolyók » Mazsolás kókuszos rizs » Rozmaringos rósejbni
» Zsemle mártás » Zsömleknédli egyszerűen » Cukkini fánkok » Sajtkrémes-csirkés muffin
» Besamel mártás vitaminosan » Vajas gomba » Gyümölcsös párolt káposzta » Sárga túró mazsolával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.