Tutireceptek.hu fejléc

Burgonya krokett recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
30 dkg krumpli
10 dkg liszt
1 + 1 tojás
2 dkg vaj

1 ek petrezselyem
5 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:
30 dg főtt, áttört burgonyához még melegen adjunk 10 dg lisztet, 1 előzőleg felvert tojást, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dkg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és jól dolgozzuk össze.
Ezután liszttel meghintett gyúródeszkán formáljunk az alaposan kidolgozott tésztából kb. 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk fel kb. 4 centiméteres darabokra. Minél gyorsabban sodorjuk ki, mert a burgonyával kevert tészta hamar kilágyul, és egyre ragacsosabbá válik.
Végül verjünk fel 1 nagy tojást, és a rudacskákat forgassuk előbb tojásba, utána zsemlemorzsába, majd bő forró olajban, teljes lángon süssük ropogós pirosra.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svéd sült burgonya » Burgonya főzelék, másként » Hagymás-burgonyás csipetke » Májas burgonya
» Burgonyasaláta gazdagon » Burgonyás pite lazaccal » Karácsonyi burgonyasaláta » Svájci újburgonya
» Burgonyás zöldbab » Karfiol krokett » Hasselback burgonya » Túrós burgonyakrém
» Burgonyaragu » Fogyókúrás burgonya » Burgonyakrém leves » Tavaszi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.