| Almás-vaníliakrémes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg sütőmargarin 20 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 1 dl tejföl (adagonként hozzáadva) 2 tojás 10-15 dkg porcukor Töltelék: 1,5-2 kg alma 10-15 dkg dió darabos vagy darált őrölt fahéj (ízlés szerint) 2 cs vaniliás cukor mazsola (izlés szerint) cukor (ízlés szerint) Tetejére: 1 csomag vaníliás pudingpor ízlés szerint cukor 5 dl tej 5 dkg csoki 2 dkg vaj Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot és a tejfölt. Ha kell még liszt, akkor annyit teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, de ne ragadjon a kezünkhöz. Ezután az almát lereszeljük, beletehetünk diódarabokat, őrölt fahéjat, mazsolát és ízlés szerint cukrot . Pár percig pároljuk,hozzákeverjük a diót is. A tésztát kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, és elősütjük. Amikor már majdnem kész, rákenjük az almatölteléket, és sütjük még kb. 10 percig. Közben megfőzzük a fél liter tejben a vaníliás pudingot, teszünk bele cukrot . Amikor kész, a 2 tojás keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk,kissé összefőzzük. A megsült almás sütire kenjük a vaníliapudingot, és amikor kihűlt, kockákra vágjuk.Tetejére olvasztott csokoládét rácsozunk. Tanácsok: Ez a recept nem tőlem származik, pár módosítást végeztem rajta,úgy adom közre. Nagyon finom,érdemes elkészíteni. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |