| Alessandro pikáns vörösboros egresmártása receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1/2 kg egres (lehet fagyasztott is), 2 púpozott kanál finomliszt, 2 kanál napaforgó olaj, 1 dl víz, 1 dl vörösbor, 1/2 zöldcitrom leve, egy csipetnyi só, ízlés szerint cukor vagy édesítőszer Elkészítés: Egy kisebb lábosban a felhevített olajon lisztes rántást készítek. Majd felöntöm a vizzel és hozzáadom az egrest. Folytonos kevergetés közben a vörösbort is és a citromlevet is hozzáadom. Ízesítem egy csipetnyi sóval és az édesítőszerrel. Folyamatosan kevergetem forrásig, majd utána is még pár percig. Ha sűrű lenne, akkor még egy kis vízzel lehet hígítani. Én a legvégén, ha már elzártam alatta a hőforrást, még szoktam hozzáadni egy teáskanálnyi vanília kivonatot és ugyanennyi rumaromát is. Tanácsok: Ez a mártás minden főtt vagy sült hús pikáns körete egy kis főtt burgonyával. Jó étvágyat kívánok! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |