| Alessandro kedvenc pak choi salátája receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 db pak choi (bordáskel), 1 db jégcsapretek, 1-2 db sárgarépa, 1/2 db kaliforniai paprika, 1 csokor (4-5 szál) újhagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 db főtt tojás, 1 doboz kukoricakonzerv, 4 púpos evőkanál majonéz, 1 kis doboz élőflórás joghurt (vagy kefir), 1 kis doboz tejföl (lehet zsírszegény is), 2 evőkanál méz vagy ennek megfelelő édesítő, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál szőlőmagolaj vagy olívaolaj, 1 evőkanál tökmagolaj, fűszerek ízlés szerint: só, színes bors, kapor, majoránna, kevés őrölt kömény, friss vagy szárított snidling és petrezselyem Elkészítés: Minden hozzávaló nyersen kerül a salátába. A pak choit leveleire szedjük és alaposan megmossuk. Egy keverőtálba beleaprítjuk a szárát és a leveleit is. A sárgarépákat megtisztítjuk és gyufaszálnyi vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A jégcsapretket is belereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. Ezután hozzáadjuk a joghurtot és a tejfölt, melybe belekeverjük a majonézt is. Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat, végül beletesszük a kukoricát, a citromlevet, a mézet, az olajakat és a fűszereket is. Összekeverés után jöhetnek a felaprított főtt tojások, amiket már csak lazán keverünk a salátához, nehogy nagyon összetörjük őket. Kb. 2 óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek. Tanácsok: Én már másodszorra készítettem el azt a kitűnő salátát. De, ha tudok újravenni pak choit, ismét el fogom készíteni. Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |