| Mami kedvence receptSütemények, édességek Hozzávalók: A gyúrt tésztához: 1 tojás, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg margarin, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál tej, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 30 dkg liszt. A piskótatekercshez: 4 tojás, 20 dkg cukor, 4 evőkanál víz, fél evőkanál citromlé, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, lekvár. A krémhez: 25 dkg margarin, 1 csomag vanília pudingpor, 20 dkg porcukor, 5 dl víz vagy tej. A csokis cukormázhoz: 25 dkg porcukor, 1 tojás, 1-2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál citromlé. Elkészítés: A gyúrt tésztához a cukrot kikeverjük az egész tojással, a margarinnal és a mézzel. Hozzáadjuk a tejet, a lisztben elkevert szódabikarbónát. Összegyúrjuk, kettéosztjuk, két lapot sodrunk belőle, és ezeket egyenként megsütjük. A piskótatekercshez a tojássárgákat a cukorral, a vízzel és a citromlével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Nagyméretű gáztepsiben megsütjük. Azon melegében megkenjük lekvárral, és feltekerjük. Miután kihűlt, 1 cm széles szeletekre vágjuk. A krémhez a pudingporból pudingot főzünk, majd kihűlés után 20 dkg porcukorral kikevert margarinos krémet keverünk hozzá. A csokis cukormáz úgy készül hogy a hozzávalókat hidegen sűrű masszává keverjük, majd azonnal a tésztára kenjük, mert hamar megköt. Összeállítás: A gyúrt tészta első lapját megkenjük a krém felével. Rárakjuk egymás mellé a felszeletelt piskótatekercseket. Ezt követően rákenjük a krém másik felét, majd végül a felső mézes lapot. A tetejét bevonjuk a csokis cukormázzal. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |