| Nagyapó kedvenc tésztája receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg. burgonya (tisztítva), 50 dkg. száraz tészta ( nagy kocka, vagy szabógallér), 1 dl. étolaj (vagy 2 evőkanál sertészsír), 2 dl. tejföl, 1 csokor metélőhagyma. Ízlés szerint őrölt fekete bors, fűszerpaprika, (lehet egy mokkáskanál csípős is benne), só. Elkészítés: A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, kimerjük, lecsöpögtetjük majd összekeverjük a fűszerpaprikával és meleg helyen tároljuk. Közben egy nagyobb lábosban zsiradékot forróra melegítünk, majd beleöntjük a paprikás burgonyát és előbb erős tűzön, vagy gyenge lángon fakanállal kevergetve, fedő nélkül addig sütjük amíg a tésztát kifőzzük és a burgonya kevés levet nem ereszt s végül zsemlebarna színűre nem sül.Közben megszórjuk őrölt fekete borssal ( a frissen törött jobb), megsózzuk és lefedve addig tartjuk melegen, amíg a tészta is kifő enyhén sós vízben.Ha ez elkészült leszűrjük és a burgonyához adjuk, összekeverjük és adagolás után hideg tejföllel, apróra vágott metélő hagymával kínáljuk. Nagyon gyors, egyszerű és finom étel, ami fél óra alatt is elkészíthető. Friss zöldsaláta illik hozzá. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |