| Jucc kedvence receptHúsételek Hozzávalók: - 1kg pulykamell - rizs - 1 konzerv kukorica - 30 dkg csiperke gomba - vegeta - olaj - só - panír fűszer (kotányi) - liszt - 5 tojás - zsemlemorzsa - 2 kígyó uborka - 1 paprika - 1 vöröshagyma - 1 paradicsom - fokhagyma fűszer - bors - ecet - kristálycukor - víz ( - hústűző ) Elkészítés: Megpucolom a gombákat, megmosom, majd felvágom vékony csíkokra, és a csíkokat is felaprítom, hogy kis téglalapocskákat kapjak. Erre kevés olajat, és vegetát öntök, majd alaposan összekeverem. Egy edénybe 2evőkanálnyi olajat forrósítok, majd a gombát beleöntöm, és időnként megkeverve, a legkisebb lángon puhára főzöm. Amint megfőtt, egy másik edényt veszek elő, amibe átöntöm szűrőn keresztül a gomba olaját. A szűrőn fennmaradt gombaszeleteket visszaöntöm az edénybe, melyben megfőztem. A gombás olajba öntöm a rizst, majd kicsit megpirítva kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom, és forrás után lefedve puhára főzöm, takarék lángon. Kibontom a kukorica-konzervet, a csap fölött a szűrőbe öntöm, majd lemosom róla hideg vízzel a tartósítószeres levet. A mosogató felett hagyom lecsöpögni. A pulykát vékony, nagy szeletekre vágom, óvatosan kiverem, megmosom, majd lesózom. Lisztet, tojást, morzsát kiöntök egy-egy tálba, a tojásba panír fűszert keverek. Egyesével megtöltöm a húsokat gombával, és kukoricával, majd félbehajtom őket, hogy a töltelék ne potyoghasson ki belőle. Óvatosan bepanírozom a húsokat. Akinek nincs jó kézügyessége, nyugodtan használjon hústűzőt. A bepanírozott húsokat forró olajba teszem, és lassú tűzön aranybarnára sütöm. A maradék kukoricát, és gombaszeleteket a már megfőtt rizshez keverem. Savanyúságnak sajtreszelőn lereszelem az uborkákat, a paprikát, a paradicsomot, és a hagymát. Ízlés szerint sót, cukrot, fokhagymafűszert, borsot szórok rá, majd kevés ecettel megsavanyítom. A receptet beküldte: Mystral Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |