| Málnás kedvenc receptFagylaltok Hozzávalók: 200 ml növényi tejszín vagy habtejszín 2 egész tojás 3 ek friss gyümölcs (vagy 4-5 ek lekvár 2 ek friss gyümölcs a tetejére 8 dkg cukor Elkészítés: Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel. Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom. Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :) Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös mázhoz keverem. A tojások fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok, vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem. A variációk sora kimeríthetetlen :) Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem. Tanácsok: Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába, ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyasztóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság. Más gyümölcsökkel is működik. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |