| Afrikai harcsafilé francia lecsóval receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé 10 dkg vöröshagyma 10 dkg burgonya 20 dkg tv paprika 20 dkg paradicsom 10 dkg cukkini 15 dkg padlizsán 4 dl paradicsomlé 1 dl olívaolaj 1 fej fokhagyma 5 dkg friss bazsalikom 1 db halászlékocka só bors Elkészítés: Olajat hevítünk külön serpenyőben a halnak, és külön a lecsónak. Kevés harcsafilét felkockázunk, ezek majd a lecsóba kerülnek. A többit sózzuk, borssal ízesítjük, és lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük. A lecsóhoz felszeleteljük a hagymát, a paprikát, a cukkinit, a padlizsánt, a burgonyát és a héjától megfosztott paradicsomot. A burgonya lehet főtt, de nyers is. Utóbbi esetben ez kerüljön először a serpenyőbe, és jól pirítsuk át. Csak ezután kerül mellé a többi zöldség a paradicsom kivételével, ami hamar szétfő, ezért csak később tesszük bele. A piruló zöldségeket sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal. Fokhagymát szeletelünk, és a kevés kockára vágott harcsával a zöldségekhez keverjük. Megszórjuk frissen vágott bazsalikommal. Átforgatjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fél halászlékockával ízesítjük, paradicsomlével sűrítjük, és belekerülnek a feldarabolt paradicsomok is. Jól összeforraljuk. Egy tányérra halmozzuk a lecsót, mellé tesszük a halat, bazsalikommal és citrommal díszítjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |