| Flamenko tükörtojás receptEgytálételek Hozzávalók: -1 piros, 1 sárga és 1 zöld paprika -3 evőkanál olíva olaj -egy közepes fej vöröshagyma -egy gerezd fokhagyma (opcionális) -4-5db burgonya kockázva és félig megfőzve -400g aprított paradicsom (lehet konzerv is) -4 nagy tojás -bazsalikom -majoránna -őrölt feketebors -só Elkészítés: 1. Egy teflon serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd kezdd el pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Amikor már üvegesre pirult, jöhet az összetört fokhagyma, valamint a színes, felkockázott paprika, a már félig megfőtt, kockázott burgonya, no és a fűszerek. Párold együtt őket 5-10 percig. 2. Öntsd hozzá a paradicsomot, majd sózd meg az ételt. Hogy le ne égjen, gyakran kevergesd, de a profibbak rázogathatják is, így kevésbé törnek össze az alapanyagok, és esztétikusabb lesz az étel. Ámbár a csodálatos színek így is kellően magával ragadják az embert. Párold, amíg el nem fő a leve, ez körülbelül 15-20 perc, majd tarts egy kóstolópróbát - és ha szükséges, ragadd meg a sószórót ismét. 3. Négy tűzálló tányért vagy jénai edényt vékonyan olajozz be, és a megpuhult zöldséges szószt kör alakban rendezd el rajtuk, ügyelve, hogy közepükön maradjon hely a tojás számára: minden tányér közepébe egy-egy. Közepes hőmérsékletű sütőben 10-15 perc szükséges a tojás megsüléséhez. -A végeredmény egy színes, egészséges és kiadós, igazi mediterrán reggeli. Tanácsok: reggelire jo Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: shold Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |