| 44 gerezdes fokhagymaleves parmezánnal receptLevesek Hozzávalók: 26 pucolatlan gerezd fokhagyma 2 evőkanál olívaolaj 2 közepes vöröshagyma, szeletelve 1,5 teáskanál friss kakukkfű, felaprítva 18 pucolt gerezd fokhagyma 8.5 dl húsleves (1,5-2 kockából) 1,25 dl tejszín 1/2 csésze friss reszelt parmezán 4 gerezd citrom só bors Elkészítés: A sütőt melegitsd elő 180 fokra. - A 26 gerezd pucolatlan fokhagymát tedd tűzálló tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, rázd össze. Szorosan fedd le alufóliával, mehet a sütőbe 45 percre. Puha és aranybarna lesz belül. Hagyd kihűlni, majd nyomd ki a héjukból őket. Tedd félre. - Olvaszd fel a vajat egy teflonos vagy vastagabb aljú lábasban, tedd rá a vöröshagymát és a kakukkfüvet. Kb. 6 percig dinszteld, majd tedd bele az összes fokhagymát, és még 3 percig főzd-pirítsd össze. Öntsd fel a levessel, fedd le, és kis lángon 20 percig főzd, amíg a fokhagyma megpuhul. - Turmixold össze, keverd hozzá a tejszint, kóstold, sózd, borsozd (szerintem csak bors). Forrald fel újra, kevergetve, majd leveheted a tűzről. - 4 tányérba oszd szét a parmezánt, merd rájuk a levest. 1-1 citromgerezdet facsarj rájuk, pikánssá teszi. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |