| Pita tészta 2 receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg liszt 2,5 dkg élesztő fél teáskanál cukor fél evőkanál só 5 dl langyos víz Elkészítés: Elkészítés: A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a 2 dl langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk a maradék 3 dl langyos vízzel. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk. A masszát hagyjuk letakarva 1 órán át kelni. A megkelt tésztából 10-15 golyót gyúrunk, amit negyed órán át pihentetünk. Eközben a sütőt forróra melegítjük elő. A golyókból kb. 1 cm vastag tésztát gyúrunk, enyhén belisztezzük, és a kilisztezett vagy zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. Figyelem, a tepsit csak lisztezzük, ne zsírozzuk!!! Csak rövid ideig, 2-3 percig sütjük. Mikor látjuk, hogy kezd felpúposodni, kivesszük, megfordítjuk őket, és halvány barnára sütjük a másik felüket. Tanácsok: Zsírozni nem kell csak lisztezni a tepsit A receptet beküldte: orso25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |