| Zuppa alla pavese - Húsleves kenyérszeletekkel receptLevesek Hozzávalók: Leves: 1 vöröshagyma 1 gerezs fokhagyma 3 paradicsom 2 sárgarépa 2 zeller 1/2 csokor petrezselyemzöldje 1/2 csokor kakukkfű 800 ml marhahúsleves 1 tk szemes bors 2 borókabogyó 1 babérlevél só, ízlés szerint Ezen kívűl: 3 szelet toastkenyér 2 ek vaj 4 kisebb tojás 40 g parmezán (darabban) Elkészítés: Előkészítés: (10 perc) Vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. Fokhagymát megtisztítjuk. Meghámzott paradicsomot elnegyedeljük. Zöldségeket (sárgarépa, zeller) megmossuk és megpucoljuk, majd feldaraboljuk. Perezselyemzöldet és a kakukkfüvet megmossuk és néhány lecsípett levelet félreteszünk a díszítéshez. Elkészítés: (40 perc) Húslébe rakjuk a feldarabolt paradicsomot, zellert, sárgarépát és vöröshagymát. Ezekhez hozzáadjuk a fűszereket (perezselyemzöldet kakukkfüvet, fokhagymát) és adunk hozzá kevés sót. A levest kis vagy közepes lángon felfőzzük. Nagyon lassan, kb. 30 percig főzzük a levest. Majd átszűrjük egy másik edényben (természetesen a zöldségeket felfogva). A toastkenyerek héját levágjk, majd négy kis háromszögre vágjuk mindegyik szeletet. A vajat közepes lángon egy serpenyőben megolvasztjuk, majd a belerakott kis kenyérdaraboknak mind a két oldalát megpirítjuk benne. A kenyérháromszögeket előmelegített tányérba tesszük. Minden tálba ráütünk egy kisebb tojást a kenyerekre és rámerjük az újból felforralt, forró levest. Végül a finomra reszelt parmezánt a kenyérre és a tojára szórjuk és még díszítésként hinthetünk rá a félretett fűszerlevelekből. Jó étvágyat! Tanácsok: Fontos, hogy a leves nagyon forró legyen, a tojás miatt. Valahol készítik úhy is Olaszországban, hogy a tojást megsütik, tükörtojásnak. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 283 kcal Szénhidráttartalom: 19 gramm Zsírtartalom: 16 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |