Tutireceptek.hu fejléc

Zsiványpecsenye római tálban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 karajszelet/fő

bors
ételítesítő
fokhagymakrém
ugyannyi vékony szelet füstölt szalonna, mint ahány szelet karaj van
2 fej vörös hagyma
1 kg burgonya
1 ek zsír

Elkészítés:
A karajszeleteket kiverem, megfűszerezem a felsorolt fűszerekkel, bekenem fokhagymakrémmel és minden szelet karajba belegöngyölök egy vékony szelet szalonnát.
Mindezt szépen egymás mellé rakom a római tálban, teszek rá egy evőkanálnyi zsírt és egy kevés vizet.
Végül mellé rakom a megpucolt, feldarabolt burgonyát, és vékony szelet hagymakarikát teszek a tetejére.
A tálat hideg sütőbe teszem, fokozatosan növelem a hőfokot, majd ha megpuhult a hús, leveszem a tetejét, és addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke római tálban » Sajtos csirke római tálba » Római tálban sült csirke » Római saláta
» Zsiványpecsenye » Jénai tálban sült bab » Sült csülök Pataki tálban » Kenyér sütőtálban
» Csirkemáj római tálban » Sertéshava római tálban » Marha római tálban » Római szelet
» Tálban Főtt » Római tokány » Lecsó római tálban » Csőtészta római módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.