| Kiflikoch receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db szikkadt kifli 4 tojás 6 evőkanál cukor 8 dkg vaj 10 dkg darált dióbél 6 dl tej 1 bögre magozott meggybefőtt 1 cs vaniliáscukor 1 citrom reszelt héja Elkészítés: A kifliket 2 cm-es darabokra felkarikázzuk. A tejet a citromhéjjal felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és a vaníliáscukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A tejet óvatosan elvegyítjük a kikevert tojássárgával és hozzákeverjük a tojáshab felét. Ráöntjük a feldarabolt kiflikre. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat. Beleterítjük a megáztatott kifli felét, megszórjuk darált dióval, rászórjuk a meggyet. Beborítjuk a kifli másik felével, amit szintén megszórunk darált dióval. A tetejére vagdossuk a maradék vajat. Előmelegített sütőben 200 C°-on 20 percig sütjük. Ráhalmozzuk a tojáshab másik felét és a hab pirulásáig (kb. 5-10 perc) sütjük. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |