Tutireceptek.hu fejléc

Magyar zsíros kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg zsír
50 dkg liszt
1 kávés kanál só
egy evőkanálnyi porcukor
1db tojássárgája
1 evőkanálnyi um
2 dkg élesztő
fél pohárnyi langyos tej
1 cs vaniliáscukor
szilva- vagy barack lekvár.

Elkészítés:
a hozzá valőkból kelt tésztát készitünk. csak a lekvárt és a vaniliáscukor kivételével. ha össze állitottuk a tésztát .letekarva fél órát kelesztjük. majd a sodrófával vagy a nyujtófával késfoknyi vékonyra. vágd fel kiskockákra, és mindeggyik kockára tégy egy diónyi lekvárt. sodord fel kifli akakura.rakd tepsibe és ismét pihentesd fél órát majd kend meg tojásfehérjével. lassú tüznél süsd ki. ha kisült hicsd meg vaniliás porcukorral. jó étvágyat hozzá. hidegen melegen is kiválló ez a recept 1909 ből való.

Tanácsok:
a kelesztést ne siessük el mert igy lessz szép a kiflink.

Elkészítési idő: 1 perc

A receptet beküldte: feketeerzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Becsei sajtos kifli » Vendégváró finom sós kifli » Diós kifli (tojás nélkül) » Sonkás-krémsajtos kiflik
» Sajtos kifli » Magyaros rakott csirke » Sajtos-sonkás rakott kifli » Töltött sült kifli
» Pataji kifli » Barackos kifli » Rakott kifli » Pékkifli
» Diabetikus diós kifli » Magyaros húsos tekercs » Kifli kecskesajtosan » Diós habos rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.