| Magyar zsíros kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg zsír 50 dkg liszt 1 kávés kanál só egy evőkanálnyi porcukor 1db tojássárgája 1 evőkanálnyi um 2 dkg élesztő fél pohárnyi langyos tej 1 cs vaniliáscukor szilva- vagy barack lekvár. Elkészítés: a hozzá valőkból kelt tésztát készitünk. csak a lekvárt és a vaniliáscukor kivételével. ha össze állitottuk a tésztát .letekarva fél órát kelesztjük. majd a sodrófával vagy a nyujtófával késfoknyi vékonyra. vágd fel kiskockákra, és mindeggyik kockára tégy egy diónyi lekvárt. sodord fel kifli akakura.rakd tepsibe és ismét pihentesd fél órát majd kend meg tojásfehérjével. lassú tüznél süsd ki. ha kisült hicsd meg vaniliás porcukorral. jó étvágyat hozzá. hidegen melegen is kiválló ez a recept 1909 ből való. Tanácsok: a kelesztést ne siessük el mert igy lessz szép a kiflink. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: feketeerzsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |