Tutireceptek.hu fejléc

Mandarinos-csirkés rizssaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 közepes fej vöröshagyma,
1 közepes sárgarépa,
2 csontos csirkemell (1,3 kg),
1 evőkanál egész bors,
45 dkg (mirelit) zöldborsó,
kevés vaj vagy margarin,
3 zacskó riceland opál rizs,
2 doboz mandarinbefőtt (314 ml-es),
2 üveg spárga, (370 ml-es),
3 dl joghurt,
3 dl üveges majonéz,
só,
őrölt bors,

a díszítéshez: petrezselyemzöld

Elkészítés:
A feldarabolt sárgarépát 1 fej négyfelé vágott hagymával együtt 1 és fél liter vízben felforraljuk. Belerakjuk a megmosott csirkemelleket, sóval, egész borssal ízesítjük, és fedő alatt kb. 40 percig főzzük. A zöldborsót kevés vajon megpároljuk. A riceland opál rizst 8 dl forrásban lévő sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott idő alatt megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és a zacskóból kiöntjük. A mandarint lecsöpögtetjük, és a felfogott léből 1,5 ld-t kimérünk. A leöblített, lecsöpögtetett spárgát feldaraboljuk. A másik fej vöröshagymát apróra felkockázzuk. A joghurtot a majonézzel és a hagymakockákkal elkeverjük. Belevegyítjük a mandarinlevet, majd sóval, borssal ízesítjük.

A csirkemelleket a levesből kivéve hűlni hagyjuk, majd a csontról lefejtjük. A bőr lehúzása után a húst falatnyi darabokra vágjuk.

A saláta hozzávalóit a mártással összekeverjük, kb. 1 órát állni hagyjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Japán barnarizssaláta » Szardíniás rizssaláta » Majonézes rizssaláta » Rizssaláta.
» Rizssaláta virslivel » Egzotikus rizssaláta » Rizssaláta csirkehússal » Csirkés rizssaláta
» Párizsis rizssaláta » Kukoricás rizssaláta » Ananászos rizssaláta » Uborkás rizssaláta
» Tonhalas rizssaláta » Rizssaláta Vivien módra » Sonkás rizssaláta » Gyümölcsös rizssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.