| Majonézes tojásmártogató receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 csokor újhagyma 1 közepes fej lila hagyma só, bors 1 ek citromlé 7 tojás 100 g majonéz 1 dl tejföl 1/2 kk porcukor 1 ek (csípő) mustár 1 szál petrezselyem Elkészítés: A kétféle hagymát megtisztítjuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk. A lila hagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhány gyűrűt-gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit meghintjük kevés sóval és a citromlével. A tojásokat gondosan megmossuk, erősen sós, lobogva forró vízbe tesszük, és az újraforrástól számított pontosan 10 percig főzzük, végül hideg vízbe merítve lehűtjük. A majonézt, a tejfölt, a porcukrot és a mustárt simára keverjük. A tojásokat meghámozzuk, egyet félreteszünk a díszítéshez, a maradék hatot karikákra-kockákra aprózzuk, aztán beleforgatjuk a majonézmártásba. Hozzákeverjük az újhagymát és a pácolt lila hagymát levével együtt, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, nem túl mély tálba/tányérba szedjük ki. Folpackkal gondosan letakarjuk, tálalásig hidegen tartjuk. Tálalás előtt a félretett 1 tojást elnegyedeljük és az ugyancsak félretett lila hagyma-gyűrűkkel/gerezdek a tojássaláta tetejére csinosítjuk. Felaprózott hagymaszárral/snidlinggel és petrezselyembóbitákkal vidámítjuk. Friss-ropogós, kiflikarikák, sokmagos zsemleszeletek illenek hozzá. Pompás mártogató, italkorcsolya, de a húsvéti sonka kísérője is lehet. Tippek: Dúsíthatjuk 120 g sovány tehéntúróval is; tetejét megszórhatjuk néhány csipet csiliporral; felkarikázott retket, kígyóuborkát, szárzellert is kínálhatunk hozzá. Tanácsok: Ez az eredeti recept; ahogy én módosítottam: Sokkal több tojással és mártással (tejföl, majonéz, mustár, cukor) csinálom. A tippek közül még egyet sem próbáltam ki, nekünk egyelőre jó így is (még nem unjuk). Bármilyen husifélével, fasírttal jó, ám magában (husiféle nélkül) nálunk annyira nem szeretik, a hagyma miatt. Még péksütivel sem próbáltuk. Egyébként nagyon szeretjük, család, barátok, mindenki, nagyon finom és laktató! A hűtőbetevéskor valóban nagyon jól le kell zárni, mert még a túrórudi is hagymaízű lesz tőle... :) Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 378 kcal A receptet beküldte: Basset Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |