| Hannover szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40dkg liszt 25dkg margarin 8db tojás 20dkg porcukor 30dkg kristálycukor 30dkg darált dió 2ek. rum 10 dkg tortabevonó étcsoki kevés tej Elkészítés: A lisztből, a margarinból,2 egész tojásból,a porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk.Dupla késfokvastagságúra nyújtjuk,lassú tűzön félig megsütjük.A kristálycukrot elhabarjuk a 6 tojássárgájával,2 evőkanál rummal,a darált dióval,és gőz fölött kavarva besűrítjük.Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját.Rákenjük a tésztára,és lassú tűzön egészen megsütjük.Kihűlés után bevonjuk csokimázzal. Tanácsok: Tetejét diszíthetjük apró színes tortadarával. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Rika1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |