Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségparádé recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-2 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
3 db tv paprika
2 gerezd fokhagyma
2 db nagyobb burgonya
1 szál parasztkolbász
feketebors, pirospaprika, ételízesítő - ízlés szerint
1/2 teáskanál rozmaring
fél csomag fagyasztott zöldségkeverék, vagy friss zöldségek ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát olajon lepirítjuk a kolbásszal,a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott, illetve kockákra vágott zöldségeket. Majd az egészet összekeverjük, és felengedjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Ekkor szórjuk rá fél teáskanál rozmaringot, majd lefedjük, és kis lángon pároljuk illetve főzzük. Kb. 30 perc múlva levesszük a fedőt és hagyjuk a felesleges vizet elpárologni. (már magasabb lángon)Majd végül utánafűszerezzük.

Tanácsok:
2-3 személyre

Én szoktam natúrszelet (vagy más sülthúsok) mellé is adni, hogy ne legyen olyan száraz, de nem mint köretet, hanem mint extra ízfokozót. :)Természetesen ilyenkor kolbász nélkül készítem.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: cherry1985


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos karfiol » Lencsés sütőtök sonkával » Csirkével töltött padlizsán » Édes - savanyú sertés
» Üzbég bárány piláf » Cseresznyés sztrapacska » Sonkás-tejfölös sült karfiol » Brokkolis virsli
» Sült hús gombás omlettel » Mindent bele rakottas » Tojástorta » Muszaka (rakott padlizsán)
» Rakott krumpli Ági módra » Zöldséges Rizseshús » Sütőben sült spenótos árpa » Vietnami csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.