| Zöldségmártás receptZöldséges ételek Hozzávalók: 30 dkg csiperke gomba 10 dkg zöldborsó 1 db közepes sárgarépa 1 kis fej vöröshagyma 1 teás kanál liszt késhegyni őrölt bors kávés kanálnyi mustár só ízlés szerint 1 evőkanál olaj Elkészítés: A hagymát felaprítjuk és az evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. A gombát (közepes fejek) negyedbe vágjuk és a dínsztelt hagyára dobjuk, rákarikázzuk a sárgarépát, (max. fél centi széles legyen) és hozzáadjuk a nyers vagy fagyasztott zöldborsót (az üvegeset csak a végén adjuk hozzá mert az alapból főzött), sózzuk és pároljuk fedő alatt puhára a zölségeket. Amikor már a levét elfőtte meghintjük a liszttel, jól elkavarjuk és állandó kavarás mellett felengedjük egy kevés (2dl-nyi) hideg vízzel. Kiforraljuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, után sózzuk és hígíthatjuk ha szükséges. A ragunak nem kell túl sűrűnek lennie, de ne is follyon. Tanácsok: A raguhoz adhatunk tejfölt is, de nélküle is finom. Kifőtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk. Nem csak böjti időszakban érdemes elkészíteni:) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: cel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |