| Zöldségfasírt receptZöldséges ételek Hozzávalók: 60 dkg vegyes leveszöldség 3 dl tej 3 dkg margarin 3 ek finomliszt 1 tojás 1 kis fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 1 tk majoránna 1-1 mokkáskanál reszelt szerecsendió és sütőpor 1 gerezd fokhagyma ízlés szerint fehér bors,só bundázáshoz zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A nyers zöldségeket megtisztítom, és az almareszelő legdurvább fokán lereszelem.A megtisztított vöröshagymát finomra vágom, a petrezselyemzöldet felmetélem.A margarint felforrósítom,rászórom a lisztet, és habzásig pirítom,közben kevergetem.Ezután ráöntöm a közben megmelegített tejet,és folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ha a massza már elválik az edény falától,lehúzom a gtűzről és belekeverem a hagymát és a zöldségeket.Zúzott fokhagymával,petrezselyemzölddel,majorannával,sóval,borssal és szerecsendióval ízesítem.Ezután a sütőport és a nyers tojást is belekeverem. A masszát fél óráig a hűtőben pihentetem. Bő olajt forrósítok,közben nedves kézzel gombócokat gömbölyítek,és morzsába forgatom. Forró olajban pirosbarnára sütöm. Salátával,hideg mártással,párolt zöldséggel tálalom. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 339 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |