| Zöldséges sertényelv kocsonyában receptHúsételek Hozzávalók: Sertésnyelv, sertéscsülök vagy pofahús, só, fehérbors, citromkő, cukor, zöldborsó, sárgarépa, zöldség, zselantin. Elkészítés: A sertésnyelvet és a csülőkhúst bepácoljuk. Pác: 1liter vízhez hozzáadunk 2,5-3,0 deka sót, 0,5 deka cukrot, késhegyni citromkövet. Annyi pácvizet csinálunk, hogy ellepje a nyelvet és a húst. Két napig állni hagyjuk (ajánlatos hűtőben tárolni). Utána lemossuk, megtakarítjuk, és kuktában 30 percig főzzük (az időt attól a pilanattól számítjuk, amikor megmozdul a biztonsági szelep). Kikapcsoljuk, és még 30 percig állni hagyjuk. Ezidő alatt, a borsót, ságarépát, zőldséget, melyet szép arányosan kockákra vágtunk, megfőzzük, de nem túl puhára. Az elkészített edénybe ízlés szerint rakjuk a borsót, sárgarépát, zöldséget, nyelvet, amit nem vagdosunk össze, csak legfejebb kettőbe vágunk. A sertéscsülköt apróra vágjuk, hogy kitöltsük vele az üres helyeket. Mikor kész, akkor elkészítjük a zselatint, amibe fehérborst teszünk ízlés szerint. Annyi folyadékot öntünk rá, hogy ellepje, majd hagyjuk kihülni, és utána tesszük a hűtőbe. Tanácsok: Jóétvágyat hozzá. A receptet beküldte: kukli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |