| Zöldséges-magvas cipó (vegan) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 bögre fehér liszt 1 db sárgarépa 1 db cukkini 1 db kápia paprika 1 kk. sütőpor 1 csipet eritrit 1 ek. citromlé 0.5 kk. szódabikarbóna 1 kk. szárított kakukkfű 2-3 dl növényi tej 0.5 bögre kesudió és dió vegyesen 2-3 ek. tökmag és napraforgómag vegyesen 1 ek. chia mag 1 ek. lenmag Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Reszeljük le a répát, a cukkinit, és nyomkodjuk ki a levüket. Aprítsuk fel a paprikát. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót, öntsük rá a citromlevet és vegyítsük el benne a zöldségeket. Annyi növényi tejjel hígítsuk, hogy jól gyúrható kenyértésztát kapjunk. Öntsük papírral bélelt kenyérsütő formába a tésztát. Sütés előtt szórjunk a tetejére magokat és fűszert, kicsit nyomkodjuk bele. Kb. 35 perc alatt készen is van. Akkor jó, ha kissé kongó hangot ad a kopogtatáskor. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |