| Zöldséges árpagyöngy hússal és hús nélkül receptZöldséges ételek Hozzávalók: 0,5 kg árpagyöngy 4 db kicsi cukkini 40 dkg gomba 30 dkg mexikói zöldségkeverék vaj olívaolaj só bors fokhagyma a húsos változathoz 1 db nagyobb csirkemell (vagy bármilyen hús, amit szeretünk) a vega változathoz 4 szelet tofu Elkészítés: Az árpagyöngyöt olívaolajon átpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, teszünk bele 1,5 tk sót, és lezárjuk a gyorsfőzőt. 20 perc múlva elzárjuk a tüzet, és magára hagyjuk az edényt. Lábasban kb. 40 perc alatt készül el. Amíg a gersli fő, felszeleteljük a cukkiniket és a gombát. Vaj és olívaolaj keverékén hirtelen pirosra sütjük. Hozzáadjuk a mexikói zöldséget, megsózzuk, és puhára pároljuk. Amikor elkészült, összekeverjük a gerslivel, majd kettéosztjuk. A vega változathoz vajon átsütjük a füstölt tofuszeleteket, amit sózunk, borsozunk, fokhagymázunk, majd csíkokra vágunk. A húsos szekció pirított csirkemell csíkokat kap bele, szintén sózva, borsozva, fokhagymázva. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |