| Zöldbabsaláta fokhagymás öntettel receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg zöldbab 4 paradicsom 3 burgonya 1 csokor bazsalikom A öntethez 1 tojássárgája 4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál mustár őrölt bors só 3,5 dl olaj citromlé Elkészítés: A paradicsomokat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és belsejüket kikaparjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk. Az öntethez a zúzott fokhagymát a tojássárgájával simára keverjük, majd a mustárral és a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk az olajat, először cseppenként, majd vékony sugárban. Végül a citromlével ízesítjük. A zöldbabot sós vízben roppanós puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Mély tálba tesszük a szósz felét, belerakjuk a zöldbabot, rá a paradicsomokat, majd a burgonyát. A maradék öntetet a zöldségekre locsoljuk. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk. Csak tálaláskor keverjük össze! Langyosan használjuk a zöldbabot a salátához, így kissé folyóssá teszi a szószt! A receptet beküldte: pacsirta@citromail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |