| Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg friss zöldbab 2 db kisebb vöröshagyma 2 evőkanál ét olaj 4 gerezd fokhagyma 1 nagy pohár (375 g) 12%-os tejföl 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt 50 dkg füstölt bordaporc (oldalas) 1 evőkanál ételízesítő 1 evőkanál cukor 1 db alma 3 sárgarépa 3 fehérrépa 4 db tojás ecet Elkészítés: A babot megmosom, végeit ledarabolom, és 3cm-es darabokra felvágom. A hagymákat megtisztítom és összevágom. A zöldségeket meghámozom, felkarikázom. Az almát megmosom, 2 cm-es szeletekre vágom, a magházat eltávolítom, majd felkockázom. A tojásokat alaposan megmosom! A bordaporcot összevágom 3 cm-es darabokra, majd leöblítem. Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a babot és a porcot, felöntöm vízzel, ezután ízesítem. A bab félfövésekor hozzáadom a répákat, a tojásokat és az almát. A tejfölhöz hozzákeverem a lisztet, és ha megfőtt az étel, hozzákeverem a sűrítést, egyet forralok rajta. A tojásokat kiszedem, lehéjazom, majd hosszában kettévágom. A levest ízlés szerint savanyítom az ecettel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |