| Zabpelyhes töltött tojás (Update 1) receptHozzávalók: 7 tojás 1-2 kanál olívaolaj 1 fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma só, bors petrezselyemzöld 2 marék zabpehely Elkészítés: 6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott hagymát. Amikor már majdnem jó, rávágunk 2-3 gerezd fokhagymát is. Rádobjuk a tojások sárgáját, kevés sót, borsot , petrezselyem zöldet, majd ez előre vízbe áztatott és kinyomkodott zabpelyhet. Kicsit kevergetjük, majd 1 nyers tojással sütjük készre. (Az egész csak pár percig tart) Amikor meghűl, a tojások fehérjébe töltjük és tejföllel, majonézzel, petrezselyem zölddel, stb.. díszíthetjük. Ebből az adagból 12 db lesz. Tanácsok: Aki nem diétásan szeretné elkészíteni, nyugodtan fogjon a zabpehely helyett 1 áztatott zsemlét. Rizzsel és majonézes kukorica salátával szeretem a legjobban, de természetesen bármilyen salátával fogyasztható könnyű, gyors étel. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |