| Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel receptEgytálételek Hozzávalók: 2 dl zabpehely 7 db tojás (nagy) 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1,5 dl tej só őrölt fekete bors kisebb csokor petrezselyemzöld zsemlemorzsa 2-3 dkg vaj 1/2 evőkanál olaj A körethez: 50 dkg mexikói zöldségkeverék 2 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj só őrölt színes bors Elkészítés: 1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel, és legalább egy fél órát hagyjuk állni, hogy magába szívja. 6 db tojást keményre főzünk, majd teljesen kihűtjük, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük őket. A vöröshagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk, és hagyjuk kihűlni. 2. A zabpehelyhez hozzáadjuk a lereszelt főtt tojást, az előzőleg megpárolt és kihűtött vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. 3. Ezután alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, és újra alaposan összekeverjük. (Ha esetleg túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá még egy kevés zabpelyhet, vagy ízlés szerint zsemlemorzsát.) 4. Az elkészült masszából ezután vizes kézzel golyókat formázunk, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és vajjal alaposan kikent muffin formába tesszük. Ezután minden fasírt tetejére teszünk egy csipetnyi vajat mielőtt betennénk a sütőbe. 5. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütjük.) 6. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és pár pillanat alatt megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk nehogy megégjen, mert keserű lesz.) Hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségkeveréket, és összemelegítjük. Tanácsok: Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a párolt zöldséget, majd helyezzük mellé a tojásfasírtot, és úgy kínáljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |