| Marcipántallér receptSütemények, édességek Hozzávalók: krém: 150 gr étcsoki 100 gr babapiskóta 1 cs. vaníliás cukor kevés porcukor krém2: 300 gr marcipán 50gr porcukor 30 gr durvára vágott pisztácia máz: 1500 gr étcsoki 1 ek olaj pisztácia Elkészítés: először a marcipános masszát készítjük el, összegyúrjuk alaposan, és téglalapot formázunk belőle, vékonyra (kb fél centisre) kinyújtjuk. A másik krémhez a babapiskótát összetörjük apróra, a vaníliás cukorral és a kevés porccukorral összekeverjük, és a felolvasztott, forró csokoládét belekeverjük. Gyorsan a marcipános masszára simítjuk. Feltekerjük, mintha piskótatekercset készítenénk. Hűtőben kidermesztjük, majd kb 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket az oldalukra fordítva, mintegy korongként megmártjuk a bevonócsokiban, és a tetejére durvára vágott pisztáciát szórunk. Tanácsok: Nem olcsó, de nagyon finom édesség, és akár ajándéknak, bonbonnak is kiváló :) A receptet beküldte: Szasz23X Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |