| Kakaós-zabpelyhes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg cukor, 15 dkg finomliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg zabpehely, 2 kávéskanál sütőpor, 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 dl olaj, 5 dl víz, a tepsi előkészítéséhez puha vaj és kevés finomliszt, a tálaláshoz kevés porcukor. Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Készíts elő egy 20x30 cm-es tepsit. Alaposan kend ki vajjal az alját és az oldalait, aztán szórj bele egy nagy marék lisztet. Rázogasd addig a tepsit, amíg a liszt vékonyan bevonja az alját és az oldalait. Ha a tespiben ezután maradt még liszt, öntsd ki belőle a mosogató, vagy a szemetes fölött. Tedd bele a tepsibe a cukrot, a kétféle lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és az őrölt fahéjat. Tedd bele a tepsibe a kakaóport is. Ehhez vegyél elő egy kisebb szűrőt, tartsd a tepsi fölé, és kanalazd bele a kakaóport. A kanál nyelével aztán keverd a kakaóport addig, amíg a szűrőn át bele nem hullik a tepsibe. Így a kakaópor nem lesz csomós. Keverd össze egy villával a tepsiben lévő anyagokat. Készíts a kezeddel egy nagy mélyedést a tepsibe, és öntsd bele az olajat. Óvatosan öntsd bele a tepsibe a vizet úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Keverd össze alaposan egy fakanállal a tepsiben lévő anyagokat. Süsd a süteményt kb. 30 percig a meleg sütőben. Akkor van készen, ha beleszúrsz egy makaróniszálat, és azon nem marad semmi a ragacsos tésztából. Figyelj rá, hogy amikor beteszed és kiveszed a tepsit, legyen rajtad sütőkesztyű. De az is jó, ha becsavarod konyharuhába a kezed. Az a lényeg, hogy vigyázz, nehogy megégesd magad a meleg sütővel. Tálalás előtt a kihűlt sütit megszórhatod vékonyan porcukorral, bár anélkül is finom. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |