Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes buci recept

Kategória:


Hozzávalók:
25 dkg g zabpehelyliszt,
10 dkg tk liszt,
1 kis pohár natúr joghurt,
1 tojás,
2 dkg szezámmag, (ez el is maradhat)
1-2 dl sovány tej
3 dkg élesztő,
1 kanál zabkorpa,
2 evőkanál zabpehely,
1 kiskanál só.

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást. A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zabpelyhet, és keverjük össze. Langyos tejbe tegyük bele az élesztőt. Az élesztős tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, a sót, állítsuk össze a tészta végleges formáját. Hagyjuk meleg helyen pihenni. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet. (Ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni). 6-8 db bucit formálunk belőle, majd a kész tészta bucikat beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és tegyük bele a bucikat 30-35 percre. Zsemlét, kiflit, kenyérkét is formázhatunk. Tetejét ízlés szerint megkenhetjük tojással, szórhatjuk sajttal, szezám vagy napraforgó maggal is.

Tanácsok:
Ez nem teljesen saját recept, de mivel gyakran kérik tőlem, felteszem.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes bonbon » Almás-zabpelyhes szelet » Túrós zabpelyhes pogácsa » Zabpelyhes túrógombóc
» Zabpelyhes-almás muffin » Zabpelyhes sütemény » Csokis zabpelyheske » Zabpelyhes tallér 2.
» Almás-zabpelyhes cookies » Update 1 Zabpelyhes bonbon » Zabpelyhes húsgombócleves » Padlizsánfasírt zabpelyhes
» Almás zabpelyhes süti » Málnás-zabpelyhes süti » Rózsa Zabpelyhese » Zabpelyhes süti II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.