| Zabpelyhes buci receptHozzávalók: 25 dkg g zabpehelyliszt, 10 dkg tk liszt, 1 kis pohár natúr joghurt, 1 tojás, 2 dkg szezámmag, (ez el is maradhat) 1-2 dl sovány tej 3 dkg élesztő, 1 kanál zabkorpa, 2 evőkanál zabpehely, 1 kiskanál só. Elkészítés: Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást. A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zabpelyhet, és keverjük össze. Langyos tejbe tegyük bele az élesztőt. Az élesztős tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, a sót, állítsuk össze a tészta végleges formáját. Hagyjuk meleg helyen pihenni. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet. (Ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni). 6-8 db bucit formálunk belőle, majd a kész tészta bucikat beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és tegyük bele a bucikat 30-35 percre. Zsemlét, kiflit, kenyérkét is formázhatunk. Tetejét ízlés szerint megkenhetjük tojással, szórhatjuk sajttal, szezám vagy napraforgó maggal is. Tanácsok: Ez nem teljesen saját recept, de mivel gyakran kérik tőlem, felteszem. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |