| Teljes kiörlésű rozsos kifli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 44 dkg sima liszt, 22 dkg tk.rozsliszt, 1 púpos kk. só, 1 kk.cukor 1 cs. porélesztő, 3 ek. joghurt kb.1 dl. napraforgó olaj kb.4-5 dl. langyos víz Elkészítés: A víz mennyiségére konkrétan nem figyeltem, csak arra, hogy a dagasztás során nokedli keménységű tésztát kapjak. A hozzávalókat jól kidolgozva olyan tésztát kaunk, ami simán elválik a dagasztótálról.(Robotgépben dagasztószárral, 2-es fokozattal kb.20 perc) Fél óra alatt nagyon szépen megkelt, átgyúrtam, majd ismét kelesztettem 15 percig. Ezután saccperkb.egyforma gombócokká téptem,(12 db lett) mindegyiket külön újra meggyúrtam, majd elkezdtem kinyújtani. Egyenként ovális, kb fél cm vastagságúra nyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal, majd feltekertem, kicsit ívesre igazítva tepsire raktam. Megkentem felvert, kicsit vízzel hígított tojással. Ekkor kapcsoltam be a sütőt, beraktam a tepsiket és a sütő aljára egy edényben meleg vizet. Légkeverésessel 200 fokon (simában 220 fok) sütöttem 45 percig. Kb.félidőben a vizet kivettem, a tepsiket megforgattam. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: Ficánka5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |