| Vízen kullogó - szilvalekvárral töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (fele rétes-fele sima) 10 dkg vaj (megolvasztva, de nem melegen) 1 csomag instant élesztő (7g-os) 2 tojás sárgája 2 dl tejföl 1 dl tej 1 evőkanál cukor 1 csapott teáskanál só 1/2 citrom reszelt héja Valamint: kb. 20 dkg kristálycukor kb. 3 dkg zsír a konyharuha kenéshez kb. 25 dkg kemény szilvalekvár a töltéshez ízlés szerint őrölt fahéj Elkészítés: Keverőtálban a fenti hozzávalókkal jól kidolgozott kelt tésztát dagasztottam. A konyharuha közepét megkentem puha zsírral, beletettem a tésztát, átlósan átkötöttem a konyharuhát, és farúdra (vagy fakanálra) fűzve nagyméretű, vízzel telt edénybe lógattam. Kb. 1,5 óra múlva a tészta felkúszott a víz felszínére (kb. 20-21 fokos volt a víz). Tálcára hintettem a kristálycukrot (ez esetben a cukor tölti be a liszt szerepét), a tésztát ráborítottam, 16 felé elvágtam, a cukorban egyenként kilapogattam, megtöltöttem fahéjas szilvalekvárral, kifliformára tekertem, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe téve, előmelegített 200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütöttem. Tölthetjük bármi mással is, de töltetlenül masnit, brióst is formázhatunk belőle. Különösen könnyű, finom kelt tésztát kapunk! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |