| Vizen kullogó(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2-3 evőkanál cukor 1 csipetnyi só 2 tojás 1 dkg élesztő 1,5 dl tej 1 kg liszt 12,5 dkg Rama margarin 5 dkg zsír vagy sütőmargarin Elkészítés: A meglangyosított tejben felfuttatom az élesztőt. Egy nagy tálban elkeverem a tojásokat, a sót, egy evőkanál cukrot, a zsírt vagy sütőmargarint és a margarint, majd hozzáadom a lisztet és az élesztőt. Jól bedagasztom. A tésztacipót konyharuhára teszem, a ruhát négy sarkánál fogva összekötöm, majd egy nyújtófára akasztva, másfél óráig lógatom langyos vízzel telt edénybe. A víznek csak a tészta feléig szabad érnie. Ezután a tésztát kb. 10 dkg-os darabokra vágom, és 1 mm vastag csíkokra nyújtom. A csíkokat szorosan rácsavarom egy-egy fakanálra, majd cukorban megforgatva tepsibe fektetem. Közepes lángon, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. (A tepsit nem kell kizsírozni vagy sütőmargarinozni, így a cukor az alján karamellaszerűen megpirul.) A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |