| Virslis-sajtos kecskelángos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 élesztő kb. 4 dl kecsketej 1 kg liszt 4 ek olaj 1 ek cukor 1 kk só Töltelék: 4 pár virsli 30 dkg reszelt kecskesajt Elkészítés: 2 dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd egy nagy tálban az összes hozzávalóval összegyúrom. Letakarom, legalább 1 órára langyos helyen hagyom pihenni, míg a kétszeresére nő. Olajos kézzel olajos tálcára 16 alma nagyságú gömböt szakítok a tésztából. Fél órát megint hagyom pihenni, újra kétszeresére nő. Minden gömböt lángos formára húzgálok, majd ráfektetek hosszában félbevágott virslit és reszelt sajtot. Ráhajtom a két oldalát, a végeit pedig lezárom. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Tanácsok: Elkészíthető normál tejből is, megtölthető bármilyen sajttal is. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |