Tutireceptek.hu fejléc

Virslis-sajtos kecskelángos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 élesztő
kb. 4 dl kecsketej
1 kg liszt
4 ek olaj
1 ek cukor
1 kk só

Töltelék:
4 pár virsli
30 dkg reszelt kecskesajt

Elkészítés:
2 dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd egy nagy tálban az összes hozzávalóval összegyúrom.

Letakarom, legalább 1 órára langyos helyen hagyom pihenni, míg a kétszeresére nő.

Olajos kézzel olajos tálcára 16 alma nagyságú gömböt szakítok a tésztából. Fél órát megint hagyom pihenni, újra kétszeresére nő.

Minden gömböt lángos formára húzgálok, majd ráfektetek hosszában félbevágott virslit és reszelt sajtot. Ráhajtom a két oldalát, a végeit pedig lezárom.

Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Tanácsok:
Elkészíthető normál tejből is, megtölthető bármilyen sajttal is.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós, vajas pogácsa » Túrós pogácsa (anti-candida) » Szezámmagos rudacska » Sajtos tallér "főzve"
» Sajtos sonkás-szalonnás csiga » Kifli - margarinos, sajtos » Krumplispogácsa parasztosan » Sajtos rúd I.- II.
» Ropogós tallérok » Eredeti svéd gyömbéres keksz » Káposztás virsli tésztában » Burgonyás-sajtos csíkok
» Medvehagymás pogi » Sajtos őrölt köményes sós rúd » Mákos-sajtos perec » Vendégváró rudacska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.