| Kefires kifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 64 db-hoz: 70 dkg liszt 5 dkg élesztő 2 pohár kefir 1 evőkanál kristálycukor 2 egész tojás 1 dl olaj 1 egész tojás a kenéshez 25 dkg sütőmargarin 20 dkg trappista sajt szezámmag vagy köménymag Elkészítés: A lisztben morzsold el az élesztőt. A hozzávalókat egy tálba öntve gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Ezután gyúródeszkán(enyhén lisztezetten) oszd 8 cipóra a tésztát. Hagyd a kétszeresére kelni (kb. fél óra). Most 20 dkg margarint keverj el 1 evőkanál sóval, nyújtsd el a cipókat kerek lapokká, és a kanál hátával kend meg egyenként a sós margarinnal mindet. Reszelj rájuk kevés trappista sajtot. Vágd a lapokat 8-8 cikkre. Kívülről befelé tekerd kiflikké őket. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe (2 tepsi). Hagyd még kicsit pihenni (10 perc). Kend meg tojással az egyik adagot, hints a kiflikre szezámmagot, süsd jól előmelegített sütőben szép világosbarnára (kb. 20 perc) Tanácsok: A sajtot a magvak helyett a tetejére is reszelheted. Ha egy tepsivel is elég, felezzük el a hozzávalókat! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |