Tutireceptek.hu fejléc

Virslisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 pár virsli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika, 1 fiola kapribogyó, 2 ecetes uborka, másfél dl majonéz, másfél dl tejföl, só ízlés szerint, 1 mokkáskanálnyi törött fekete bors

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Forrásban lévõ sós vízbe dobva 4 percig fõzzük, majd levétõl leszûrjük. Az uborkát almareszelõn lereszeljük és a hagymához tesszük. A marinált paradicsompaprikát vékony csíkokra metéljük. A majonézbe belekeverjük a megtisztított és finomra zúzott fokhagymát, a kapribogyó leszûrt levét, a sót és törött borsot, majd a mártást rácsorgatjuk a hagymás-uborkás paradicsompaprikára, és hozzáadjuk a finomra vagdalt kapribogyót. A virslik héját lehúzzuk (természetesen csak akkor, ha mûanyag beles virslit vásároltunk), hideg vízbe tesszük és felforraljuk. Ezután a vízbõl kivéve azon forrón vékony karikákra vágjuk és beletesszük a mártásba. Jól összekeverjük, és a tálat lefedve a hûtõszekrényben egy napig érleljük


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás virslisaláta » Diétás virslisaláta » Virslisaláta ínyenceknek » Póréhagymás virslisaláta
» Karikás virslisaláta » Frankfurti virslisaláta » Virslisaláta U1 » Hagymás virslisaláta
» Gombás virslisaláta » Almás virslisaláta » Tartáros virslisaláta » Majonézes virslisaláta
» Fogyi saláta » Gombás sonkasaláta » Majonéz » Szalámisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.