| Vendégváró, tavaszi félholdak receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 2 dkg friss élesztő 2 db tojás 15 dkg vaj vagy margarin 1,5-2 dl közötti langyos tej 1 mk só A tészta kenéséhez: 15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret) 15 dkg reszelt sajt A töltelékhez: 1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva A sütés előtti kenéshez: 1 ek olvasztott vaj 1 tojás felverve 5 -5 dkg reszelt sajt Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk. Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk ) Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk. Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk. A másik cipóval így járunk el. 200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük. Sütés ideje így kb 35 perc volt. Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |