Tutireceptek.hu fejléc

Vendégváró, tavaszi félholdak recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
2 db tojás
15 dkg vaj vagy margarin
1,5-2 dl közötti langyos tej
1 mk só

A tészta kenéséhez:

15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret)
15 dkg reszelt sajt

A töltelékhez:

1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva

A sütés előtti kenéshez:

1 ek olvasztott vaj
1 tojás felverve
5 -5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.

Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk.

Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk )

Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk.

Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.

A másik cipóval így járunk el.

200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük.

Sütés ideje így kb 35 perc volt.

Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi karalábé saláta. » Tavaszi sonkasaláta » Sajtos vendégváró » Gyors vendégváró.
» Vendégváró sajttekercs » Őzgerinces vendégváró » Tavaszi újhagyma saláta » Vendégváró szendvics
» Vendégváró sóskifli » Tavaszi rizses hús » Vendégváró sütike » Tavaszi tojássaláta
» Tavaszi borsóleves » Joghurtos tavaszi saláta » Vendégváró falatok » Tavaszi zöldségfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.