Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes babsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
15 dkg zöldbab
1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab
1 nagy doboz konzerv fehérbab
1 fej kis lilahagyma
1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem
2 evőkanál francia öntet

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró
vízben 1 percig főzzük ( blansírozzuk ). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe
áttesszük, majd lecsepegtetjük.
A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó vízzel leöblítjük. A
felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a zöldbabot
is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Néhány
óráig állni hagyjuk.
A babfélék arányát ízlésünk szerint változtathatjuk, de ügyeljünk arra,
hogy a saláta tarka legyen.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus vegyes saláta » Bólé vegyes gyümölcsökből » Csőben sült vegyes zöldség » Vegyes zöldségtál
» Vegyes erdei gombasaláta » Vegyes sült zöldség » Meleg babsaláta » Vegyes muffin
» Tejfölös zöldbabsaláta » Vegyes kefires saláta » Diós zöldbabsaláta » Színes babsaláta
» Paradicsomos babsaláta » Hagymás babsaláta » Vegyes saláta » Szilvás vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.