| Vegán darált ”hús” vegetáriánusoknak receptHúsételek Hozzávalók: (4 személyre) 200 g szójagranulátum 3 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 t.k. barnacukor 2 e.k. szójaszósz 1 t.k. majoranna ízlés szerint bors ízlés szerint só Elkészítés: A szójagranulatumot 3-szoros mennyiségű vízben felfőzöm. (Vigyázat: könnyen kifut, gyakran meg kell keverni.) Fedő alatt hagyom pihenni legalább 5-10 percig (de akár órákig is állhat), aztán egy sűrű szűrőn leszűröm és folyó vízzel átöblítem, míg az átfolyó víz már nem sárga. Így elveszti a kellemetlen szójaízt. 3-4 fej vöröshagymát apróra vágok és olajban megfonnyasztom. Megszórom bőven frissen őrölt borssal, hozáadok egy kiskanálnyi barnacukrot, elkeverem, míg olvadni kezd. Rászórok majorannát és pár gerezd zúzott fokhagymát. Pár másodpercig keverem, míg illatozni kezd (a fokhagymát nem szabad sokáig sütni, mert megkeseredik), hozzáadom a kimosott szójagranulátumot, sózom, adok hozzá egy kis szójaszószt (kimaradhat – vagy lehet vmilyen ételízesítőt, vagy vegetáriánus levesport is használni.)és megsózom. Kevergetve pirítom 5-10 percig. Tanácsok: Használhatjuk darált hús helyett rakott ételekhez, töltelékekbe. Összekeverhetjük főtt barnarizzsel és salátával önálló fogásként fogyaszthatjuk. A fűszerezesésen ízlés szerint lehet változtatni. kakukkfű, borsika, pirospaprika, petrezselyemzöld, gomba stb. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kicsivirag04 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |