| Vargabéles receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg tehéntúró 6 dl tejföl 5 tojás 20 dkg margarin 20 dkg cérnametélt 25 dkg porcukor 1 csomag vaniliás cukor 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 1 csomag réteslap zsir vagy olaj a réteslapok kenéséhez Elkészítés: A tésztát kifözzük, de lehetöleg ne legyen túl puha. Hideg vizben lehütjük, lecsepegtetjük. A margarint a tojássárgákkal, a porcukor felével, a vaniliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a cérnametéltet és a mazsolát. A tojásfehérjéböl a porcukor másik felével kemény habot verünk, és ezt is a masszához keverjük. A réteslapok felét rétegesen megkenjük az olvasztott zsirral, és kibélelünk vele egy magas peremü, 20-30 cm-es tepsit. Rásimitjuk a tölteléket, és befedjük a maradék megzsirozott réteslapokkal. A bélest közepesen meleg sütöben 50-60 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: kismajacka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |