| Malakoff receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta 5 dl tej 1,5 dl rum A krémhez: 20 dkg darált mandula 20 dkg vaj 20 dkg cukor 4 tojássárga 5 cl Maraschino (cseresznyelikőr) kb. 2 dl tejszínhab Tálaláshoz: sok tejszínhab Elkészítés: A krém készítése: A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon. A cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük. Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát. Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk. Összeállítás: A tejet a rummal összeöntjük egy tálba. Hatosával áztatjuk a babpiskótát. Aki a Tiramisu-ban járatos tudja, hogy nagyon el kell találni a babapiskóta áztatását: se túl ne ázzon, se kemény ne maradjon. Akkor jó, abban a szent pillanatban, amikor éppen eltűnik a keménysége. A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát fejtől-lábtól szorosan egymás mellé. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. Habár otthoni használatban ez sem fontos. Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk. Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Bőven adunk mellé tejszínhabot. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Inns Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |