Tutireceptek.hu fejléc

Malakoff recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg babapiskóta
5 dl tej
1,5 dl rum

A krémhez:
20 dkg darált mandula
20 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárga
5 cl Maraschino (cseresznyelikőr)
kb. 2 dl tejszínhab

Tálaláshoz:
sok tejszínhab

Elkészítés:
A krém készítése:
A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon.
A cukorral habosra keverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük.
Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát.
Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk.

Összeállítás:
A tejet a rummal összeöntjük egy tálba.
Hatosával áztatjuk a babpiskótát. Aki a Tiramisu-ban járatos tudja, hogy nagyon el kell találni a babapiskóta áztatását: se túl ne ázzon, se kemény ne maradjon. Akkor jó, abban a szent pillanatban, amikor éppen eltűnik a keménysége.
A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát fejtől-lábtól szorosan egymás mellé. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. Habár otthoni használatban ez sem fontos.
Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk.
Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag.
Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.
Bőven adunk mellé tejszínhabot.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Inns


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Malakoff torta » Vaníliás karika » Citromos nyári torta » Narancskrémes torta
» Rizsfelfújt meglepetéssel » Tejfeles meggyes süti... » Tiramisu szelet 1 » Réteges puding
» Déligyümölcsös kenyér » Rododó » Hullócsillag » Almáspite golyó
» Részeges alma » Bögrés kókuszos kocka » Rétestészta készítése » Kincsesbánya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.