Tutireceptek.hu fejléc

Krémes kosárka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

40 dkg liszt (finom)
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
2 ek tejföl
1 csipet só

A krémhez

2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg meggybefőtt
1 teáskanál csokoládédara

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk.
Csipet sóval, sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük, majd a reszelő nagylyukú fokán a vajat belereszeljük, és a tojássárgával, tejföllel összedolgozzuk.
10 percig pihentetjük a tésztát, majd egyenlő gombócokat formálva belőle a kosárka formákba nyomkodjuk.
A kosárkákat üresen sütjük (gázsütő 3-as fokozat) kb. 20 percig. Az alját érdemes villával megszurkálni, hogy ne púposodjon fel.
A vaníliapudingot tejben megfőzzük, a cukrot a végén tesszük hozzá.
Még melegen apránként belekeverjük a vajat, majd a langyosra hűlt krémmel megtöltjük a kosárkákat.
Tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákkrémes mákos keksz » Vaníliakrémes muffin » Karácsonyi diós krémes » Epres-krémes palacsinta
» Diós kosárkák » Diplomatakrémes » Meggyes francia krémes » Finom krémes habos süti
» Banánkrémes pite 2. » Mogyorókrémes karika » Jugó krémes » Román krémes
» Krémes palacsinta » Mézes-krémes sütemény » Mogyorókrémes kuglóf » Olasz krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.